Округли сто о Нацрту закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске

Због изузетне важности Нацрта закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске и потребе да сви дамо допринос очувању истинских породичних вриједности, просљеђујемо обавјештење Мнистарства породице, омладине и спорта.

Округли сто је јавни догађај, и сви заинтересовани имају приступ.
Баштионик је потписник отвореног писма, заједно са још двадесет организација, којим тражимо повлачење Нацрта закона из даље процедуре.

Видимо се у малој сали Народне скупштине, у четвртак, 22. фебруара. у 14.00 часова.

Обавјештење Министарства, породице, омладине и спорта:

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Министарство породице, омладине и спорта позива сва заинтересована лица да 22. фебруара 2024. године у 14:00 часова у малој сали Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци, присуствују округлом столу на којем ће бити разговарано о Нацрту закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске.

Нацрт Закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама је једногласно усвојила Народна скупштина Републике Српске на шестој редовној сједници, одржаној 2. и 3. новембра 2023. године. Прије израде Приједлога закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске, на округлим столовима биће разговарано о овој теми, како би се размијенила мишљења и ставови и израдило најбоље законско рјешење.

 

У прилогу (на фотографијама) моћи ћете да прочитате и отворено писмо које је потписало преко двадесет родољубивих удружења, фондација и организација из Републике Српске.