Представљена кампања „Постани задужбинар Косова и Метохије“

Баштионик је у Недјељу Православља 13.3.2022. године у манастиру Осовици представио почетак кампање – „Постани задужбинар Косова и Метохије“.

Ријеч је о наставку пројекта „Задужбина за Косово и Метохију“ у којем поред трајног налога, као вид прикупљања помоћи за Србе на Косову и Метохији отварамо и трајни телефонски број 17766.
Број 17766 је трајно активан и доступан за све кориснике мрежа М:тел и БХ Телеком, из мобилне и фиксне телефоније.

Ову кампању спроводимо захваљујући подршци Министарства спољних послова Републике Србије (Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону) и уз помоћ маркетиншке агенције Акваријус.

Укупна вриједност досадашњих донација Задужбине за Косово и Метохију је 137.166,28 КМ.

Срби који су остали да живе на Косову и Метохији упркос свим недаћама и прогонима, а нарочито на југу, у гету и трајној изолацији, заслужују много, много више.

Заједно, уз твоју помоћ, можемо их много снажније подржати у њиховој храброј одлуци да остану на својим огњиштима, опстану у непрестаној борби и сачувају Косово и Метохију за све нас.

Зато позови 17766 и даруј 2 КМ за опстанак још једне српске породице на Косову и Метохији, за један дјечији осмијех више, за још једну српску побједу.

Позови 17766, позови три пута мјесечно, сваког мјесеца, сваке године.

Догодине у Призрену!