Баштионик и Сви за Космет још једном саборно, овај пут за Народне кухиње на КиМ

Претходног викенда смо по четврти пут организовали добротворни турнир у стоном фудбалу и угостили пријатељску организацију „Сви за Космет“ из Београда. Циљ овогодишњег нашег традиционалног окупљања је био да заједничким снагама сакупимо новчану помоћ за огрев народним кухињама на Косову и Метохији.

Народна кухиња је врло важна установа за опстанак нашег народа и светиња на Косову и Метохији. Поред свакодневног спремања оброка за више од 2.200 људи (који се развозе по селима и удаљеним кућама), ова установа уз помоћ разних донатора и организација реализује акције помагања породица, институција и светиња.У склопу свог рада имају мноштво фарми и погона.Кроз цијели тај систем ради и за преживљавање своје породице скромно зарађује велики број људи, али је и тешко долазити до средстава за његово одржавање и плаћање свега потребног.

Тим поводом смо се и ми одазвали на апел који смо добили и одлучили да уз помоћ добрих људи покушамо да ријешимо један важан сегмент у раду народне кухиње.

Турнир је отворио проф. др Горан Латиновић.
Захваљјујући прилозима   посјетилаца, као и бројним добротворима који су у најави турнира,  на наш жиро рачун и у сједишту Баштионика  уплаћивали своје прилоге, прикупљено је укупно 4.212.,00 КМ.

Остатак новца до укупне суме од 2.400 евра, неопходне за куповину огрева за Народне кухиње, ћемо братски обезбиједити заједно са ХО „Сви за Космет“.

Овога пута хуманитарно смо се надметали у стоном фудбалу и игри камен папир маказе.

Стони фудбал је окупио 90 учесника, а најбоље три екипе су биле:

1. Лауш
2. Срби за Србе
3. Срђан и Неђо

Игру Камен папир маказе смо одржали први пут, а пријавио се укупно 51 такмичар. Медаље су отишле у руке:
1. Дуње Кузмановић
2. Марка Ковачевића
3. Андреја Рољића

Тих 40м³ огревног дрвета обезбиједиће спремање бројних оброка у народној кухињи и загријати срца многих.
Уз Божију помоћ и прилоге људи који у свом срцу носе Косово и Метохију остварили смо још једно дјело љубави.

Хвала нашим домаћинима из Дома омладине који су нам уступили простор, људима који су нам позајмили столове за стони фудбал и свима који су на било који начин помогли ову акцију.