Српски сабор у Љубљани- 2013. љ.Г.

 

Српско друштво „Задужбина“ било је организатор Српског сабора који је по четврти пут одржан у Љубљани, у суботу 01.06.2013. љ.Г. Циљ Сабора је да се кроз цјелодневно сабрање родољуба из свих србских земаља и расијања, прикупе средства за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији. 

Поред добровољних прилога, средства су прикупљана и кроз продају мајица, књига, часописа, филмова, хране и пића- по симболичним цијенама, а у оквиру Сабора организовано је такмичење у малом фудбалу, баскету и народним играма.

На позив браће из СД „Задужбина“, на овогодишњем Сабору учествовало је и Србско сабрање Баштионик. Двојица наших активиста су на Сабору у Љубљани уручили скроман прилог (50 евра) као допринос Баштионика за хуманитарну фондацију „За српски Космет“ и учествовали у овом сабрању браће и сестара. Узимајући у обзир досадашњи рад Српског друштва „Задужбина“ кроз фондацију „За српски Космет“, сигурни смо да ће прикупљена средства уз Господњу помоћ и овај пут стићи на праву адресу- на нашем Светом Косову и Метохији.

Детаљнији извјештај и фотографије на сајту Задужбине:
Извјештај са Сабора