Успјешно завршена Божићна доборотворна акција „Будимо људи“

Једанаесту  Божићну  акцију  „Будимо људи“ почели смо 12.12. 2022, а прикупљање помоћи је трајало до 12. 01. 2023. године.
Списак приложника који су свој прилог уплатили путем жиро рачуна, пеј пал платформе  или готовински у сједишту Баштионика,   можете погледати у извјештајима (укупно  прикупљено 10.231,00 КМ).
У многим храмова СПЦ Бањалучке епархије, као и у угоститељско-трговачким објектима,  имали смо кутије за добровољне прилоге (укупно прикупљено 12.795,00 КМ).
Акцију су помогли и пекара „Мања“, ДОО “Картонажа 4 М„ као и  Ресторан бар „Cream“.
Помоћ је породицима дијељена  уз помоћ и учешће свештеника Српске православне цркве из надлежних парохија.
Од прикупљених средстава  набављено је  107 прехрамбено-хигијенских пакета  подијељених  угроженим породицама од Прњавора, Градишке, Српца, преко Бањалуке, до Челинца,  Котор Вароши, Приједора, Дервенте…
И ове године смо дио помоћи упутили српским породицама у Бихаћко-петровачкој епархији, а наши активисти су посјетили  општине Дрвар и  Кључ и уручили помоћ за четири породице, као и симболичне поклоне за најбоље ђаке из предмета Православна вјеронаука.
Фондацији „Задужбина“ смо са  2.000,00 КМ помогли стипендирање социјално угрожених ђака из западнокрајишких општина.
Пакети су уручени и  породицама из Удружења параплегичара регије Бања Лука, а за једанаест породица смо обезбиједили  новачану помоћ за  куповину пољопривредног алата,  лијекова, плаћање дуга за струју, куповину огревног дрвета у укупном износу од  5.973,00 КМ.
У току је набавка једног комплетно опремљеног пластеника од 100m² (вриједност 3.250,00 КМ) за седмочлану породицу на Мањачи, као и пројекта помоћи српским породицама у Епархији далматинској (набавка тресача маслина, вриједност 1.500,00КМ).
Подаци о породицама којима је уручена помоћ  налазе  се у архиви Баштионика. Заједно са свим документима о уплатама и исплатама (књига благајне, записници, одлуке, признанице, потврде, рачуни) они су доступни на увид  свима који  су дали свој прилог и помогли.
Никада није лако носити терет сиромаштва, а  најмање у данашњем тешком и суровом времену, али и времену у којем још има људи за племенита и добра дјела.
Баштионик ће, уз Божију помоћ и подршку тих људи,  наставити са малим,  али истрајаним дјелима љубави.
Хвала свима који нас у том подржавају.